hits

mai 2016

Blogginnlegg for Lady Inspirasjonsblogg

Jeg elsker interir og jeg elsker skrive! Gleden er derfor stor over n f boltre meg mer med begge deler! Sak utformet for Lady Inspirasjonsblogg. Ta en titt davel.

http://lady.inspirasjonsblogg.jotun.no/-barnerom/

Kaker til hverdag og 17.mai ??

Som grnder og smbarnsmor, s liker jeg raske lsninger,  ogs nr det skal fikses til fest! Det er straks 17.mai, og jeg regner med det er flere enn meg som skal feire dagen med venner og familie. Da er det ekstra hyggelig servere kake, spesielt nr bde bakst og forberedelser har gtt som en lek.

Denne kakeoppskriften har fulgt meg i mange r. Den er selvkomponert og gir deg valuta, nemlig tre kaker utfra omtyrent helt samme oppskrift- visst er det glede! Eplekake, sjokoladekake og gulrotkake. Avbildet under er gulrotkaken med ostekrem, pkledd i enkel 17.mai- brpynt.

Denne elsker store som sm. Ved tilfre epler i stedet for gulrot, samt la ingefr og nellik st over denne runden, s fr du en kjempegod eplekake. Server med vaniljecurd eller en god is til.

Til sist barnas favoritt,  sjokoladekaken. Ved bruke smeltet smr i glasuren, i stedet for kaldt smr, s blir ikke kaken for mektig. Og best av alt, alle bunner kan fryses, ogs tilbereder du bare glasuren den dagen du er kakefysen. 

Vr, rde dager, nasjonaldag - det er mye man kan feire fremover!  

Grunnoppskrift;

1 ts.vaniljesukker, 1 ts.bakepulver, 2 dl.sukker, 125 g.smr, 4 store egg, og 3-4 dl.hvetemel ( litt avhengig av strrelsen p eggene)

Visp eggedosis av egg og sukker, rr inn smret, og vend inn de vrige ingredienser. Stekes p 175'C i ca.25 min. Sjekk med en kakepinne. Nr den svidt slipper pinnen, s er den klar.

Dette et grunnoppskriften som benyttes til alle de tre kakene. S tilfyer du ingrediensene under for bake din favorittkake. Bde kaker og glasur br lages i kjkkenmaskin eller ved hjelp av stavmikser.

Eplekake; Tilfy 3 epler, 1 ts.kardemomme, 1 ts.kanel og str litt grovt sukker p toppen.

Sjokoladekake; Tilfy 3 ss.kakao i rren. Glasuren lager du ved smelte 125 g.smr,2 ss.kakao, 1 ts.vaniljesukker, noen f saltflak og noen kaffekorn (kokmalt eller filtermalt, evt.to teskjeer ferdig kokt kaffe) samt melis til passe tykk glasur. Helt p slutten tilfrer du 1 ss.matflte, da fr du en skinnende glasur.

Gulrotkake; Tilfy 1 ts.kardemomme, 1/2 ts ingefrkrydder , 1/2 teskje nellikkrydder og 2 store, grovt revne gulrtter. Rres forsiktig inn i rren.

Hvit smrglasur lager du ved rre 125 g.romtemperert smr, 1 pk.philadelphia kremost, 1 ts.sitronsaft, 1 ts.vaniljesukker og melis til passe tykk konsistens.

Unike produkter

Som stylist, s leter jeg ofte etter unike produkter, som det ikke finnes flust av. Mange kunder spr meg hvor jeg fr tak i disse produktene, og svaret p det blir  fra noen hndplukkede leverandrer. En av de er @anouskacolourfulliving. De plukker mysomt ut, importerer og shipper varer videre ut til mange interirbutikker. Du kan ogs klikke varene deres rett hjem via nettsiden deres www.anouska.no

S leter du etter unike, hndlagde produkter, hvor ingen har helt lik som deg? Ta en titt davel. 

#sponset #anouska#stylist